Články Napsali jsme Návody a rady

Stav Těžby K 12.12.2022 po ETH Merge

Máme za sebou již šest týdnů po konci těžby Etherea a k tomu i několik statistik.

Stav Těžby K 12.12.2022 po ETH Merge

Máme za sebou již šest týdnů po konci těžby Etherea a k tomu i několik statistik:

1. Necelých 74% těžebního výkonu bylo od přechodu ETH vypnuto, ekvivalent zhruba 11.5 milionů grafických karet modelu RT 3070.
Celkový hashrate nadále pomalu ubývá nicméně, některé kryptoměny zaznamenaly značný nárůst, jako například Kaspa.

2. Zbylých 26% výkonu se dělí převážně mezi Ethereum Classic (13.9%), Kaspa (4.2%), Ravencoin (2.6%), Ethereum POW (2%), ERGO (1.2%), Flux (0.6%) a Bitcoin Gold (0.3%)

3. Ku podivu mnoha analytiků se zatím na Bazarech typu Ebay žádný velký výprodej použitých grafických karet nekoná. Prodeje použitých grafických karet jsou víceméně na stejné úrovni od konce těžby ETH. Ceny některých modelů ze 3000 série od Nvidie navíc mírně stoupají. Týká se to především karet RTX 3080, 3080Ti a 3090, jejichž cena je nyní vyšší než před ETH Merge.

4. Profitabilita těžby mírně stoupla, a to hlavně díky vzrůstu ceny Kaspy. Některé menší mince také stouply na ceně a jsou proto nyní více profitabilní.

V naší farmě se stroje po náročné 2měsíční servisní údržbě opět pomalu probouzí k životu. Experimentujeme s těžbou nových mincí a dáváme dohromady jejich co nejefektivnější nastavení. Situaci na trhu neustále sledujeme a reagujeme na rychlé změny, které se nyní neustále odehrávají. Na závěr chceme také zmínit, že se na nás obrací čím dál více těžařů, kterým jejich dosavadní poskytovatelé hostingu vypověděli smlouvu a hledají tak umístění pro své stroje.
Vítáme tedy nové těžaře, kteří se k nám již na hosting nastěhovali a těm, kteří o tom uvažují a nemají kam své stroje dát, dáváme u nás možnost bezstarostně v těžbě pokračovat.


Napište nám

Adresa a kontakty

MasterMiner s.r.o. Dyjská 845/4, Čakovice, 196 00 Praha 9


V roce 2023 dochází k čerpání dotace z Výzvy č. 0381 - Kreativní vouchery v rámci Národního plánu obnovy - iniciativa Kreativní vouchery komponenty 4.5 Rozvoj kulturního a kreativního sektoru s názvem: MasterMiner_Kreativní voucher. Projekt je realizován za finanční spoluúčasti Evropské unie prostřednictvím Národního plánu obnovy a Ministerstva kultury České republiky.

Loga dotačních programů