Články Napsali jsme Návody a rady

KASPA: Nová generace decentralizované kryptoměny?

Inovativní kryptoměna na trhu. Přečtěte si více o nové generaci.

KASPA: Nová generace decentralizované kryptoměny?

KASPA je inovativní kryptoměna, která vstupuje na trh s cílem přinést revoluci do světa decentralizovaných plateb a blockchainových technologií. Od svého zrodu se KASPA stala jednou z nejvíce diskutovaných a zajímavých projektů v oblasti kryptoměn. S využitím pokročilých technologií nabízí KASPA vyšší úroveň škálovatelnosti, rychlosti a bezpečnosti, která ji odlišuje od mnoha existujících kryptoměn.

Základní principy KASPY:

KASPA je postavena na základě konceptu „blockDAG“ (block Directed Acyclic Graph), který přináší nový přístup k blockchainové technologii. Oproti tradičnímu blockchainu, který je založen na lineárním uspořádání bloků, blockDAG umožňuje paralelní zpracování transakcí. Tento přístup přináší výhodu vyšší škálovatelnosti, což znamená, že KASPA je schopna zpracovat větší množství transakcí během krátké doby.

Další výhodou KASPA je rychlost provedení transakcí. Díky paralelní povaze blockDAG a optimalizovanému protokolu konsensu KASPA dosahuje výrazně nižších časových prodlev mezi potvrzením transakce a jejím zanesením do blockchainu. To umožňuje rychlé a efektivní provádění platby, což je zásadní pro uživatele, kteří očekávají okamžité potvrzení svých transakcí.

Bezpečnost a decentralizace:

KASPA klade velký důraz na bezpečnost a decentralizaci. Síť KASPA je navržena tak, aby byla odolná proti útokům a cenzuře. Díky svému rozloženému charakteru a paralelnímu zpracování transakcí je obtížné narušit její provoz či ovlivnit konsensus. To zajišťuje, že KASPA zůstává spolehlivou a bezpečnou platební sítí.

Kromě toho, KASPA podporuje decentralizovanou povahu kryptoměn a nezávislost na centrálních autoritách. Každý uživatel má možnost připojit se k síti a provádět transakce, aniž by byl omezen omezujícími pravidly nebo řízením ze strany centrálních institucí.

Těžba a KASPA:

KASPA je PoW kryptoměna, což znamená, že je momentálně těžitelná prostřednictvím grafických karet, FPGA a za několik měsíců i ASIC Minerů. Jelikož KASPA používá pro svůj „consensus mechanism“ Proof of Work, její bezpečnost a decentralizace není ohrožena takovým způsobem, jako je to u Proof of Stake kryptoměn. Zároveň však díky technologii blockDAG umožňuje značnou škálovatelnost a rychlost zpracování transakcí.

V tuto chvíli KASPA zpracuje 1 blok transakcí každou sekundu, čímž se dostáváme na cca 400 transakcí/sekundu. Po úspěšném upgradu, který je momentálně před vstupem do Beta verze (3-4týdny) zvládne KASPA zpracovat až 8 bloků za sekundu.

V našem eshopu nově přijímáme platby v KAS.


Napište nám

Adresa a kontakty

MasterMiner s.r.o. Dyjská 845/4, Čakovice, 196 00 Praha 9


V roce 2023 dochází k čerpání dotace z Výzvy č. 0381 - Kreativní vouchery v rámci Národního plánu obnovy - iniciativa Kreativní vouchery komponenty 4.5 Rozvoj kulturního a kreativního sektoru s názvem: MasterMiner_Kreativní voucher. Projekt je realizován za finanční spoluúčasti Evropské unie prostřednictvím Národního plánu obnovy a Ministerstva kultury České republiky.

Loga dotačních programů